Karen Schnitger

Medior recruiter

Hoi! Ik ben Karen en sinds 1 juni 2016 werkzaam bij Aethon. In 2013 heb ik mijn studie Human Resource Management afgerond en ben ik op reis gegaan. Uiteindelijk ben ik in Barcelona gestrand waar ik een jaar lang als recruitment consultant heb gewerkt. Omdat ik het tijd vond om terug te gaan naar Nederland, ben ik gaan solliciteren en mocht ik bij Aethon op gesprek komen. Et Voilá, here I am!

Waarom heb je voor Aethon gekozen?

De reden dat ik voor Aethon heb gekozen is de uitkomst van de persoonlijke en informele gesprekken die ik heb gehad tijdens mijn sollicitatieprocedure. Aethon bestaat uit een jong team met veel energie en ik werk graag in een dynamisch omgeving waar er veel snel verandert.

Kun je meer vertellen over jouw groei binnen Aethon

Bij Aethon ben ik begonnen met een junior functie en in korte tijd groeide ik door naar medior recruiter. Ik hou ervan om doelen na te streven, zodat ik uitgedaagd blijf. Dit is ook de reden dat ik nu voor de rol van senior recruiter ga!

Ik ben dagelijks via allerlei manieren in contact met mensen

Karen Schnitger, medior recruiter

Hoe ziet jouw dag eruit?

Als recruiter ben ik verantwoordelijk voor het aannemen van medewerkers die een zorggerelateerde studie volgen. Ik ben dus altijd op zoek naar potentiële kandidaten, voer telefonische intakegesprekken en uiteindelijk persoonlijke sollicitatiegesprekken. Hier hoort ook bij, dat ik het aanspreekpunt ben voor de medewerkers die voor mijn klant werken. Ik ben dus dagelijks via allerlei manieren in contact met mensen.

Ook intern werk ik veel samen met de accountmanager, planners en collega’s van andere afdelingen, waar wij altijd weer op zoek zijn naar manieren waarop we het werken nog leuker en efficiënter kunnen maken. Daarnaast ben ik ook verantwoordelijk voor de acquisitiemiddag, wat tegelijkertijd mijn specialisme is. Tijdens deze middag zijn wij met het team bezig om zoveel mogelijk nieuw zorgtalent te vinden.

Wat vind je het leukst aan je werk?

De dynamiek in mijn functie, het snelle schakelen tussen verschillende afdelingen en de samenwerking met collega’s zijn voor mij echt de leukste onderdelen van het werk. Geen dag is hetzelfde.

Kun je met ons een leuk moment delen, dat je ‘on the job’ hebt meegemaakt?

De dynamiek in mijn functie, het snelle schakelen tussen verschillende afdelingen en de samenwerking met collega’s zijn voor mij echt de leukste onderdelen van het werk. Geen dag is hetzelfde.

Wat moeten wij absoluut van jou weten?

Ik eet geen vlees, ben gek op Tempeh en houd niet van sperziebonen.

Wat doe je in je vrije tijd?

Hardlopen (met mooi weer), gezelligheid opzoeken met vrienden en familie, naar de film gaan, tripjes maken, uit eten et cetera.

In welke Aethon-kernwaarde herken je jezelf het meest?

Authenticiteit!

Kom ook werken bij Aethon

Wij hebben de baan die bij je past.

bekijk vacatures

WIJ Zijn Aethon

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.