MASTERCLASS JEZELF ‘VERKOPEN’, START 4 MEI 2019

 • Locatie: Rijswijk
 • Trainer: Sebastian Verstegen
 • Kosten: €228

Een goede Young Professional werkt met hart en ziel. Bijvoorbeeld aan oplossingen, aan uitleg en aan het beheersen en verhelpen van conflicten. Je kunt alleen met hart en ziel werken, als je je hele persoonlijkheid inzet, jezelf goed kent, weet waar je kracht ligt en waar je valkuil. Kom jij als persoon goed voor de dag? Dan gaat de bewoner veel sneller mee met je oplossing, je uitleg, en zelfs met je slechte nieuws.

Programma

1: de eerste indruk

Je ontmoet vaak nieuwe mensen: bewoners, collega’s en werkgevers. De invloed van een goede en kloppende eerste indruk is nog groter dan eerder al werd gedacht. Het beeld dat de ander krijgt, kerft zich stevig in het geheugen. Hoe laat je jezelf écht zien bij het eerste contact, natuurlijk en oprecht, zonder te overdrijven of te blijven hangen in een trucje?

2: eerste indruk schriftelijk en aan de telefoon

Hoe maak je een goede eerste indruk op papier of per mail? En hoe werkt het als je mensen telefonisch spreekt? Hoe kun je net iets meer van jezelf laten zien of horen dan alleen het formele?

3: Je voorkomen

Hoe we eruitzien en overkomen kunnen we beïnvloeden. Kleding bijvoorbeeld. Hoe werkt je de keuze van je outfit door op de ander? Wat is er bekend over de functie en de werking van een stropdas of een sjaaltje? Wanneer ben je underdressed en wanneer overdressed? Wat doen de diverse kleuren? En wat past er bij jou persoonlijk? Wees gerust, we gaan niet voor een totale make-over, maar met een paar hints kan je al veel doen.

4: Je lichaamstaal

We kijken naar je houding, je natuurlijke afstand tot de ander, je neutrale blik, je lach, je oogcontact. Het is allereerst belangrijk jezelf te kennen, je bewust te worden van hoe je qua lichaamstaal op anderen overkomt, en of dit is wat je wilt. Vaak is dit bewustzijn al genoeg om geleidelijk een beetje bij te sturen. 

5: Je stem(gebruik)

We luisteren niet alleen naar wat je zegt, maar ook naar hoe je het zegt: hoe je formuleert, hoe je je stem kleurt, hoe je intoneert, articuleert, volume maakt. Ook hierbij gaat het om subtiele adviezen, niet om totale veranderingen. Wat is specifiek voor jou een aandachtspunt en hoe kan je daadwerkelijk iets ten goede veranderen?

6: Spreken

Gelijk hebben is één, gelijk krijgen is twee. Een overtuigende spreker weet hoe hij fysiek overkomt, hoe hij klinkt, hoe hij kijkt, wat zijn basishouding is én hij weet zichzelf bij te sturen. Dat is performance, ook wel Patos genoemd. Uiteraard moet ook je inhoud logisch zijn, dat noemen we LogosEn tenslotte is er de Ethos: ben jij iemand waarvan we makkelijk iets aannemen? Klopt wat je zegt bij wat je vindt? Vertrouwen we je? Kom je enthousiast over? En deskundig? Wat kan je doen om je overtuigingskracht te vergroten? 

7: werk = privé = werk = privé

Veel burgers voelen zich behandeld als een nummer; soms krijg je maar moeilijk een mens aan de telefoon. Mede daardoor is het anno 2019 zeer wenselijk om jezelf echt te laten zien. Vaak zijn zaken die we privé houden uitermate geschikt om juist wel in te zetten. Heb je een bijzondere hobby of fascinatie, een bijzondere herkomst of bijzondere eigenschappen? Zet ze in, zodat je contacten zien dat jij geen bandje of robot bent, maar een mens van vlees en bloed.

8: de doelen van je werkgever

Je werkgever bepaalt grotendeels hoe er gewerkt moet worden. Toch kan je soms ook dingen op je eigen manier invullen. Hoe verhoud jij je tot de doelen, het imago en de werkwijze van je werkgever? Wat past er goed bij je en wat niet? Hoe ga je daar mee om? Waar leg jij het accent? Hoe kan jij professioneel jezelf zijn?

Voor wie?

Young Professional Aethon met (enige) werkervaring

Werkwijze

 • Oefening eerste indruk, met observatortaken
 • Schrijfoefening zelfbeeld: wie ben jij privé en wie ben je professioneel?
 • Stemoefeningen, opnames. Hoe lees je een kind een sprookje voor? Hoe spreek je voor groepen? Hoe gebruik je je stem aan de telefoon?
 • Het lichaam 3D inzetten, diverse oefeningen, met afstand, houding, mimiek, etc.
 • Spreken voor groepen: diverse oefeningen: je kan gelijk hebben, maar hoe krijg je ook gelijk? Ethos, pathos, logos
 • Fysieke presentatie, jouw eigen-aardigheid, subtiel communiceren
 • Professioneel jezelf zijn: werk en privé: je persoonlijk manifest

Wat levert het op?

 • Meer inzicht in hoe je overkomt, wat je kunt doen om goed over te komen en in hoe je daardoor je oplossing/uitleg beter overbrengt
 • Professioneel jezelf zijn: waar komen de doelen van je werkgever en die van jou bij elkaar? Wat uit je privéleven kan je inzetten in je werk?
 • Minder moeite voor meer resultaat
 • Meer zelfvertrouwen
 • Meer plezier in je werk

Extra

Na afloop van de cursus ontvang je een certificaat van deelname

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.