IDENTITEIT EN FRAUDE

  • Identiteit en identiteitsdocumenten: 5 april
  • Brondocumenten: 12 april
  • Identiteit en identiteitsdocumenten: 25 oktober
  • Brondocumenten: 1 november
1. Module Identiteit & identiteitsdocumenten (2 dagdelen)

Kun jij technisch en tactisch iemands identiteit onderzoeken en verifiëren of het verhaal klopt met de persoon aan de balie?

In deze module ga je met profiling en echtheidskenmerken van reisdocumenten aan de slag. In het praktijkgedeelte van deze module onderzoek je aan de hand van fotovergelijkingen of iemand de persoon is die hij of zij beweert te zijn, of dat je te maken hebt met een look-a-like.

In een rollenspel leer je om identificerende vragen te stellen: klopt de leeftijd? Weet de persoon drie feestdagen van het land van herkomst te noemen? Je leert gedrag lezen en echtheidskenmerken van reisdocumenten te analyseren. Na deze training weet je of het reisdocument dat voor je ligt echt, vals of vervalst is en durf je te twijfelen!

2.Module Brondocumenten (2 dagdelen)

Wist je dat brondocumenten makkelijker zijn te vervalsen dan reisdocumenten? En dat brondocumenten zoals geboorteakten, huwelijksakten en nationaliteitsverklaringenper land en zelfs per gemeente kunnen verschillen? Dan vermoed je vast ook dat deze module erg belangrijk is bij het tegengaan van identiteitsfraude.

Omdat er zoveel verschillende brondocumenten zijn en zij vaak worden vervalst, is het belangrijk dat jij verschillende verschijningsvormen en lay-outs (her)kent. Op die manier kun je namelijk vervalst en vals van echt onderscheiden op basis van technische aspecten zoals papier, watermerken, druk- en kopieertechnieken en gebruik van stempels.

Maar kloppen bijvoorbeeld ook leeftijden? En was de uitgiftedatum niet toevallig een nationale feestdag? Jij gaat het leren onderzoeken.

Wij zijn Aethon, de werkgever van talent. Aanmoedigers van ontwikkeling.