Aethon Aecadamy Zorg

Bij Aethon Aecademy investeren we in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling en groei. Dit doen we door praktische en persoonlijke trainingen te bieden.

Dit begint al voordat jij start met jouw eerste dienst. Ook als je al bent gestart met werken, blijven wij jou trainen en coachen zodat jij over alle vaardigheden beschikt die nodig is als zorgprofessional.

Training tot allround zorgmedewerker

Op de Aethon Aecademy volg je verschillende trainingen die jou klaar stomen voor het werken in de zorg. Jouw programma bestaat uit theorie en praktijktrainingen. De trainingen worden opgevolgd met een examen. Voor alle handelingen die je leert maken we gebruik van de Vilans protocollen. Enkele handelingen waarop je getraind wordt zijn:

  • ADL-handelingen
  • Het uitreiken en toedienen van medicatie
  • Verpleegtechnische handelingen.

“Ik vond het heel leuk en interessant. Leuk om te zien dat ik me kon vinden in de voorbeelden van mijn mede collega’s. Daar leer je veel van.”

Sofia – Medewerker Ouderenzorg (student Verpleegkunde)

1. Theorie

Jezelf voorbereiden op het theorie-examen en jouw opleiding.

2. Theorie-examen

Jouw kennis van de theorie wordt digitaal getoetst.

3. Theorie in de praktijk

Basis-, transfer- en medicatietraining. Heb je hier al ervaring in? Dan volgt ook de training Verpleegtechnische Vaardigheden.

4. Skillslab en examen

Jouw kennis ga je toepassen in het skillslab en wordt afgetoetst via een praktijkexamen.

5. Certificaat en inwerkdiensten

Je ontvangt jouw certificaat en gaat zo snel mogelijk inwerkdiensten draaien.

6. Vinger aan de pols

We vinden het belangrijk dat jij het naar je zin hebt! Daarom heb je regelmatig contact met je talentmanager.

Scholingsroute in de zorg

Om aan de slag te gaan in de zorg moet je bevoegd en bekwaam zijn. Na het volgen van de juiste training ben jij bevoegd om in de zorg te werken. Op basis van jouw opleiding wordt er een trainingsprogramma aangeboden dat past bij het benodigde zorgniveau.

Inwerktraject

Nadat je het certificaat van jouw scholingsroute hebt ontvangen begint het inwerktraject. Het inwerktraject bestaat uit vier diensten waarbij jij leert de benodigde vaardigheden toe te passen. Na het succesvol voltooien van het inwerktraject ben je bekwaam zodat je zelfstandig zorg kan verlenen.

Duur scholingsroute:

2 tot 4 uur thuisstudie & 15 tot 18 uur praktijktraining