Aethon Aecademy Overheid

Aethon ontdekt, ontwikkelt, interesseert en begeleidt talenten door het bieden van kwalitatieve trainingen voor een duurzame ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat ons opleidingsaanbod aansluit op de wensen en niveau van het talent.

Om ons opleidingsaanbod up-to-date te houden, zijn we continue in gesprek met onze opdrachtgevers en talenten. Je groeit bij ons als professional en als mens. Nieuwsgierig naar wat we voor jou kunnen betekenen binnen de semi-overheid? Lees dan snel verder!

Training tot Allround Medewerker Burgerzaken

Als allrounder binnen een gemeente ben jij hét aanspreekpunt voor burgers. Je bent scherp, zorgvuldig en je zet kwaliteit altijd boven kwantiteit. Burgers voelen zich gehoord en geholpen wanneer ze met jou in gesprek zijn. Dit is dan ook waar we je op trainen. We trainen je op basis van drie verschillende aspecten bij een gemeente:

  • Telefonie, balie en receptie: Je beantwoordt vragen van burgers en geeft passend advies.
  • Webcare: Je communiceert via Facebook, Twitter, WhatsApp of livechat met burgers van jouw gemeente.
  • Balie Burgerzaken: Je houdt je bezig met het uitgeven van paspoorten en rijbewijzen, reisdocumenten, vergunningen en andere werkzaamheden.

“Het was een leuke en nuttige training. Doordat we met een kleiner groepje waren, kwam iedereen goed aan de beurt en was het ontzettend interactief.”

Natasha – Medewerker KCC (Student bedrijfskunde)

1. E-learning

Je gaat thuis aan de slag met een e-learning, gericht op alle activiteiten bij een gemeente

2. Examen

Zodra je de e-learning hebt afgerond sluit je deze af met een kort examen

3. Inwerkdiensten

Na het afronden van je examen word je ingewerkt bij jouw nieuwe opdrachtgever!

4. Vergroot een jaar lang je kennis

Je krijgt een jaar lang toegang tot de leeromgeving van GoodHabitz, zodat jij jezelf kan ontwikkelen binnen jouw interesses!

5. Vinger aan de pols

We vinden het belangrijk dat je het naar je zin hebt! Daarom heb je regelmatig contact met je talentmanager.

Scholingsroute bij de overheid

Voordat je aan het werk gaat, leiden we je op zodat je goed kan starten bij de opdrachtgever. We ontwikkelen jouw talent in een goed tempo. Ons opleidingstraject is op maat gemaakt voor het werken bij de overheid. In vijf stappen stomen we je klaar om aan de slag te gaan op het klantcontactcentrum bij gemeenten. Je leert alles over onder andere:

  • Identiteitsvaststelling
  • Reisdocumenten
  • Migratie
  • Effectief telefoneren
Duur scholingsroute:

8 uur thuisstudie