Aethon Aecademy Kinderopvang

Aethon ontdekt, ontwikkelt, interesseert en begeleidt talenten door het bieden van kwalitatieve trainingen voor een duurzame ontwikkeling. Wij vinden het belangrijk dat ons opleidingsaanbod aansluit op de wensen en niveau van het talent. Om ons opleidingsaanbod up-to-date te houden, zijn we continue in gesprek met onze opdrachtgevers en talenten. Je groeit bij ons als professional en als mens. Nieuwsgierig wat we voor jou kunnen betekenen in de kinderopvang? Lees dan snel verder!

Training tot Pedagogisch Medewerker

Om je een vliegende start te geven bij de KDV (Kinderdagverblijf) of BSO (Buitenschoolse Opvang) volg je een training voor beide specialismes. Deze trainingen geven je de handvatten die je nodig hebt om te werken bij één van onze opdrachtgevers. Het zijn praktijk gerelateerde trainingen waarbij je na afloop weet wat je kan verwachten tijdens je eerste werkdiensten.

Hieronder een aantal onderwerpen die aan bod komen in de trainingen:

  • Wet op de kinderopvang
  • Hoe communiceer je met ouders en collega’s?
  • Ontwikkeling van een kind in de verschillende fasen

 

“De training was verrassend leuk, er was veel interactie en het was laagdrempelig om mee te doen.”

Alicia – Medewerker BSO (Student PABO)

1. Voorbereiding

Je bereidt je via een digitale werkplek voor op thema's als interactievaardigheden, hygiëne & veiligheid, de ontwikkeling van een kind en de BSO leer- en werkplek.

2. Training tot Pedagogisch Medewerker

Tijdens de training komen de volgende onderwerpen aan bod: wetgeving, verzorging van een baby, seksuele ontwikkeling, communicatie met ouders en kinderparticipatie.

3. Jouw certificaat

Heb je de digitale leeromgeving en training succesvol afgerond? Dan ontvang je jouw certificaat.

4. Aan de slag

Je wordt ingewerkt op de locatie van onze opdrachtgever op basis van jouw beschikbaarheid.

5. Vinger aan de pols

We vinden het belangrijk dat jij het naar je zin hebt! Daarom heb je regelmatig contact met je talentmanager.

Scholingsroute bij een BSO/KDV

Voordat je aan het werk gaat, leiden we je op zodat je goed kan starten bij de opdrachtgever. We ontwikkelen jouw talent in een goed tempo, omdat je bevoegd en bekwam moet zijn om aan de slag te kunnen binnen deze sector. Een studie volgen met een uitstroomprofiel gericht op Kind en Jeugd is daarom belangrijk. In vijf stappen stomen we je klaar om aan de slag te gaan binnen de kinderopvang. Je leert alles over onder andere:

  • Wet op de kinderopvang
  • Communicatie met ouders / collega’s
  • Ontwikkeling kind in de verschillende leeftijden
Duur scholingsroute:

1 uur thuisstudie en 3 uur praktijktraining