• Dienstverband Bijbaan
 • Aantal uren per week 8 - 16 uur
 • Opleiding MBOHBOWO
 • Locatie Haarlem, Heemstede

Jouw uitdaging

Leuke en leerzame bijbaan
Doe jij een studie in een zorgrichting? Wil je een goedbetaalde flexibele bijbaan? En wil je tegelijk waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoen waarmee je jouw cv verrijkt? Dan is deze bijbaan in de zorg als Student Zorgverlener iets voor jou.

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze talenten aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen. Ook bij Stichting Sint Jacob; een organisatie die zorg biedt aan ouderen in de regio Zuid-Kennemerland (Haarlem en Heemstede).

Voor je start haal je via ons een waardevol certificaat. Daarmee mag je hulp bieden bij algemene dagelijkse levensverrichtingen (ADL). Je verdient direct een goed salaris in een leuke en leerzame bijbaan  in de zorg. Een baan die je prima kunt afstemmen op je studiedruk, stage of op je vakantie. Zo brengen we jouw carrière in de zorg in versnelling.
 
Waar ga je werken?
Nadat je het certificaat ADL-vaardigheden & Transfers hebt gehaald, ga je aan de slag bij locaties van Stichting Sint Jacob. Bijvoorbeeld bij de Woonzorgcentra Klein België en Schalkweide in Schalkwijk, Haarlem Zuid. Of bij het huiselijke Nieuw Delftweide in Haarlem Noord.

Maar ook de oudere bewoners van Woonzorgcentrum & Verpleeghuis Bosbeek in Heemstede en van het sfeervolle Jacob in de Hout ontvangen je met open armen. En goed om te weten: de locaties zijn goed bereikbaar met de fiets, scooter, auto of met het openbaar vervoer. Ook vanuit Amsterdam. Wel zo prettig.

Afwisselende omgeving
Doordat je op meerde locaties werkzaam bent, doe je versneld een enorme rijke variatie aan ervaringen op. Ervaringen waar je veel aan hebt. Zowel tijdens je studie als erna.

Om je een gevoel te geven: de ene locatie biedt op een gemoedelijke manier kleinschalige zorg aan ouderen met een vorm van dementie. Een andere locatie heeft appartementen waar ouderen met een lichamelijke aandoening zoveel mogelijk zelfstandig wonen. Daar is de zorg vooral gericht op ondersteuning in het dagelijks leven.

Zo heeft elke locatie zijn charme en kom je in aanraking met heel diverse psychische, psychiatrische en lichamelijke ziektebeelden. Daarbij verleen je zowel ADL-zorg als sociale zorg aan de bewoners. Een prachtige en leerzame combinatie.

Samen
Het woord ‘Samen’ kenmerkt de manier waarop bij Sint Jacob met de bewoners gewerkt wordt. Bij je start word je ingewerkt door een ervaren medewerker van Sint Jacob. Als alle handelingen zijn afgetekend, mag je zelfstandig werken. Maar ook dan houd je een medewerker van Sint Jacob als aanspreekpunt voor eventuele vragen. Wel zo fijn.

Je cliënten
Je cliënten zijn de vaste bewoners van de locaties. Ze zijn blij met je komst, want met jouw hulp en aanwezigheid maak je hun dag net even wat prettiger, wat mooier. Jij maakt voor hen het verschil. En tegelijkertijd doe je zelf zeer waardevolle praktijkervaring op. Win-win.

Wat ga je doen?
De zorg die je verleent is erop gericht cliënten daar waar nodig te ondersteunen, maar je helpt bewoners ook om binnen de mogelijkheden zelfstandig het maximale uit het leven te halen.

Je begeleidt jouw cliënten, zorgt voor ritme en structuur en je verricht ADL-handelingen. Dus je helpt cliënten bijvoorbeeld bij het aan- en uitkleden, het aantrekken van steunkousen, bij mondverzorging en met katheterzorg. Je helpt bij het eten en drinken en soms kook je. Daarnaast begeleid je bewoners bij het bewegen en bij creatieve dagbestedingsactiviteiten. In je werk gebruik je actieve en passieve tilliften.
 

Jouw talent

 • Je bent enthousiast en krijgt energie van mensen helpen
 • Je maakt makkelijk een praatje, bent flexibel en je leert graag
 • Je kunt goed zelfstandig werken
 • Je durft vragen te stellen aan collega’s, maar ook aan cliënten
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel
 • Je staat stevig in je schoenen, je bent geduldig maar geeft ook duidelijk grenzen aan
 • Je vindt het oprecht leuk om met ouderen te werken
 • Daarnaast kun je goed het overzicht in je werk bewaren
Jouw opleiding en beschikbaarheid
 • Op dit moment volg je een zorgopleiding. Bijvoorbeeld: Social Work, SPH, Psychologie, Fysiotherapie, Verpleegkunde, Geneeskunde of Biomedische wetenschappen. Doe je een opleiding MBO-V? Dan kun je in deze leuke en leerzame functie aan de slag vanaf studiejaar 2. Als je op HBO- of WO-niveau studeert, kun je al in je eerste studiejaar in deze interessante bijbaan aan het werk.
 • Je bent minimaal 16 uur per week beschikbaar en je werkt daarvan tenminste 8 uur. Meer kan altijd. De werktijden liggen tussen 7:00 en 23:30 uur, in diensten van 4 tot 8 uur.

Wij bieden jou

10 redenen waarom je zou moeten solliciteren
 • Je verdient goed: tussen de €10,95 en €12,00 per uur
 • Je krijgt 8% vakantiegeld, een reiskostenvergoeding en een onregelmatigheidstoeslag volgens de CAO voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg
 • Je krijgt een opleiding en het waardevolle certificaat ADL-vaardigheden & Transfers. Hiermee ben je bevoegd om deze handelingen in de praktijk uit te voeren
 • Je groeit door praktijkervaring in contacten met (dementerende) ouderen
 • Je groeit door praktijkervaring in de verzorgende handelingen
 • Je verrijkt je cv met relevante werkervaring; je vindt sneller een goede baan na je studie
 • Je bepaalt zelf hoe vaak en hoe lang je werkt, ook tijdens tentamen- of stageperiodes
 • Je kunt bij goed presteren doorgroeien en ook medische handelingen uitvoeren
 • Je betekent echt iets voor kwetsbare mensen
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage door het terugdringen van het tekort in de zorg
Interesse?
Heb je interesse in deze goedbetaalde flexibele bijbaan waarmee je waardevolle studiegerichte praktijkervaring opdoet? Ontstijg jezelf. Begin nu. Solliciteer.

Na je sollicitatie, nemen we contact met je op voor een eerste kennismaking. Voor je het weet ga je aan de slag bij woonzorgcentrum Stichting Sint Jacob of bij een andere zorginstelling in de omgeving Haarlem die ook goed aansluit bij jouw wensen.

Solliciteer direct