• Dienstverband Parttime
 • Aantal uren per week 24 - 32 uur
 • Opleiding MBOHBO
 • Locatie Gelderland

Jouw uitdaging

Jouw ervaring maakt het verschil
Ben jij een Verzorgende IG of een Verpleegkundige met ervaring in de ouderenzorg? Vind je het leuk om jonge collega’s te coachen en te ondersteunen in hun ontwikkelen? Vind je werken in de ouderenzorg nog steeds te gek maar streef je naar een andere privé-werk-balans? Lees dan verder.

Wij zijn Aethon. Wij verbinden ambitieuze studenten met een zorggerelateerde opleiding aan de leukste studiegerichte bijbanen bij zorginstellingen.

Wij geven onze studenten een opleiding waarna zij afhankelijk van hun studie(jaar) bevoegd zijn om algemene dagelijkse levensverrichtingen en een aantal verpleegtechnische handelingen te verrichten. Op de werkvloer bij de zorginstelling maken we onze zorgstudenten bekwaam in de praktijk. Hierin speel jij een cruciale rol!

Als Praktijkcoach begeleid je onze zorgstudenten en stel je ze op hun gemak. Dit doe je door eerst zelf de zorg uit te voeren, uitleg te geven en vervolgens een stapje terug te doen en een coachende rol aan te nemen. Je geeft ze daarmee het vertrouwen om zelfstandig aan de slag te gaan. Jij helpt daarmee niet alleen onze studenten hun eerste stappen te zetten in de ouderenzorg. Je bent ook bepalend voor de kwaliteit van onze dienstverlening op de locaties. Tegelijkertijd ontzorg je het zorgteam op de locatie en help je hen de kwaliteit van de zorg aan hun bewoners te waarborgen. Een enorm dankbare rol, waarin jij met jouw ervaring het verschil maakt.

Naast deze coachende rol komt het ook voor dat we je vragen om een reguliere dienst op te pakken, dit kan voorkomen wanneer we geen student kunnen matchen aan jouw beschikbaarheid. Al met al een zeer betekenisvolle afwisselende functie waarin je nooit in de nacht hoeft te werken. Wel zo fijn.

Waar ga je werken?
Als Praktijkcoach volg je eerst een onboardingsprogramma waarin je Aethon, onze dienstverlening, je collega’s, ons opleidingsprogramma en jouw toekomstige werkplek leert kennen. Vervolgens ga je aan de slag op de verschillende locaties van de zorginstelling waar onze zorgstudenten werkzaam zijn. Daarnaast is het prettig dat al deze locaties uitstekend bereikbaar zijn met de lease auto die bij deze functie hoort.

Handelingen waar je onze zorgstudenten op coacht
Het gaat om bewoners op een PG of somatiek afdeling. Dit maakt en houdt het werk afwisselend. Een belangrijke taak van onze zorgstudenten is om de bewoners ritme en structuur te bieden. Jij begeleidt hen daarin. Ook leer je ze niet alleen vriendelijk, geduldig en liefdevol te zijn, maar ook dat ze duidelijk grenzen aangeven.

Jouw hoofdtaak is onze student-zorgverleners bekwaam te maken op de werkvloer. Je coacht ze bij het verrichten van handelingen zoals: Medicatie delen en toedienen, bloedsuiker prikken en insuline toedienen. Ook meten ze polsslag en tensie en helpen ze met alle ADL-handelingen. Tijdens de werkzaamheden maken ze gebruik van actieve en passieve tilliften. Bij al deze handelingen geef je het voorbeeld, geef je hen advies & zelfvertrouwen en bewaak je de kwaliteit.

Hoe ziet jouw dag er uit?
Vandaag start in één van de teams een nieuwe Aethon-collega met zijn eerste praktijkdienst. Je hebt vooraf al contact gehad met de teamleider hierover en zorgt voor een warm welkom in het team. Na de overdracht met een goede kop koffie loop je met de Aethon zorgstudent door de praktische zaken die van belang zijn voor de locatie. Daarna start je met de zorgtaken: je helpt de bewoners de dag gezellig te beginnen en praat hen bij over de nieuwe collega. Als je nieuwe collega zorghandelingen verricht, kijk je kritisch mee en ondersteun je waar nodig. Aan het einde van de dienst bespreek je samen de dag. Alle handelingen die kunnen worden afgetekend, teken je af.  Je evalueert, luistert aandachtig naar eventuele vragen en geeft feedback. Tot slot breng je verslag uit naar zowel de teamleider op locatie als naar Aethon, om daarna lekker te kunnen genieten van je vrije tijd.

Afwisselende omgeving
Doordat je op meer dan één locatie werkzaam bent, ben je in meerdere teams van toegevoegde waarde. Tegelijkertijd blijf je zelf ook leren. Niet alleen doordat je studenten met verschillende opleidingsachtergronden en persoonlijkheden coacht, maar ook doordat je in de wisselende omgevingen een rijke variatie aan ervaringen opdoet.

Je team
Jij gaat voor Aethon aan de slag in diverse enthousiaste zorgteams van een van onze klanten. Als je begint staat een collega Praktijkcoach voor je klaar om je welkom te heten en je, met haar kennis van de functie en van Aethon wegwijs te maken. Wel zo fijn.

Jouw talent

 • Je bent enthousiast en krijgt energie van mensen helpen en coachen.
 • Je bent sociaal en communicatief vaardig.
 • Je bent flexibel en beschikt over bewezen coachende vaardigheden.
 • Je bent organisatorisch sterk en klantgericht.
 • Je hebt een sterk verantwoordelijkheidsgevoel.
 • Daarnaast sta je stevig in je schoenen. Je bent geduldig maar geeft ook goed je grenzen aan.

Jouw opleiding, ervaring en beschikbaarheid

 • Je hebt een diploma Verzorgende IG (niveau 3) of Verpleegkundige (niveau 4).
 • Je hebt ervaring in de ouderenzorg.
 • Je kunt minimaal 24 uur per week werken. Meer is uiteraard bespreekbaar.
 • De werktijden liggen tussen 7 en 23 uur, in diensten van 4 tot 8 uur.
 • Tenslotte heb je een rijbewijs.

Wij bieden jou

8 redenen waarom je zou moeten solliciteren

 • Je verdient goed: afhankelijk van je ervaring tussen VVT-salarisschaal 35 en 45.
 • Je krijgt 8% vakantiegeld en een interessante onregelmatigheidstoeslag volgens de CAO voor de Verpleeg-, Verzorgingshuizen en Thuiszorg.
 • Je bouwt direct vanaf dag één pensioen op en krijgt jaarlijks 7% bonus over je gewerkte uren.
 • Naar keuze krijg je een auto van de zaak of een reiskostenvergoeding.
 • Je hebt zicht op vast dienstverband.
 • Je draait geen nachtdiensten.
 • Je betekent echt iets voor kwetsbare mensen en startende zorgverleners.
 • Je levert een maatschappelijke bijdrage door het terugdringen van het tekort in de zorg.


Het sollicitatieproces

 • Na je sollicitatie, nemen wij telefonisch contact met je op voor een eerste kennismaking.
 • Vervolgens nodigen we je uit voor twee persoonlijke gesprekken.
 • Als we het allebei zien zitten, tekenen we de arbeidsovereenkomst.
 • Je volgt het onboardingsprogramma.
 • Daarna ga je aan in de praktijk aan de slag bij één van de onze zorginstellingen in Gelderland.
 • Eenmaal aan het werk geef je jouw beschikbaarheid snel en eenvoudig aan ons door via onze MyAethon app. In deze handige app vind je o.a. ook je openstaande diensten en je gewerkte uren overzichtelijk op een rij. Wel zo makkelijk.
 • Verder heb je binnen Aethon altijd een vaste contactpersoon. Hij of zij begeleidt je in je persoonlijke ontwikkeling en beantwoordt je vragen.
Interesse?
Ben je toe aan een volgende stap? En heb je interesse in deze betekenisvolle en afwisselende baan? Ontstijg jezelf. Begin nu, vandaag is jouw dag! Solliciteer direct.

Over Aethon

Aethon leidt talent in goede banen. Wij verbinden hoogopgeleide en ambitieuze studenten en young professionals aan de leukste (bij)banen in de zorg en publieke sector. Steeds meer organisaties maken gebruik van onze startklare medewerkers. Daarnaast zijn we voor de vierde keer op rij trotse winnaar van de FD Gazellen Award en de Uitzendondernemer van het jaar 2017. We zijn één van de snelst groeiende bedrijven van Nederland.