Uitzendondernemer van het Jaar 2017

“Never a dull moment”. Zo begon mijn visiedocument, aan de jury van de verkiezing Uitzendondernemer van het Jaar 2017. Toen ik dat document schreef, wist ik nog niets van een overwinning. Toen ik hem voordroeg in de vorm van een pitch, ook niet. Maar een paar uur later liep mijn vrouw met een gigantische bos bloemen naar buiten en ik met een award en een cheque. En daarmee werd de uitspraak ‘never a dull moment’ nóg meer waar.

Maar eigenlijk doel ik meer op de zorg- en publieke sector. Want de maatschappij en daarmee de arbeidsmarkt zijn continu in beweging. Zoals ik vrijdagochtend 6 oktober bij BNR Nieuwsradio uitlegde, zijn de tekorten aan goede mensen in de zorg schrijnend. Wetswijzigingen, veranderend beleid, maatschappelijke ontwikkelingen, zoals duurdere zorg, houden ons allemaal scherp.

En ook de publieke sector is bijzonder. De vergrijzing en uittreding van ambtenaren zorgt voor een grote vervangingsvraag naar jongere medewerkers. Klantcontact-centra digitaliseren bijna net zo snel als de maatschappij dat doet. Dat biedt enorme kansen en uitdagingen.

De conclusie is dan ook dat de behoefte aan flexibel inzetbaar personeel toeneemt. Én de behoeften van werkzoekenden veranderen continu.

Ik vertelde op de radio: juist in díe wereld, waarin de vijver van mensen niet groter wordt, proberen wij de vijver te vergroten. Daarin verschillen wij van andere uitzendorganisaties. Vooral, doordat we onze studenten een langetermijnperspectief bieden, door ambitieuze mensen opleidingen te bieden en professionals te matchen aan een opdracht die bij ze past. ‘Saai’ is op het werkveld van Aethon allerminst van toepassing.

Hoe ga je om met die continue veranderingen? Focus. Dat is ons sleutelwoord. Focus op duurzame carrièrepaden, focus op twee specifieke sectoren en daarmee de markt én onze onverminderde ‘drive’ om daar impact te maken. “Groot denken, klein organiseren” – dat is ons motto. Soms moet je dus vertragen om te kunnen versnellen.

Ik ben niet alleen in het schrijven van de Aethon legacy. Elke medewerker, intern en extern, schrijft mee aan ons verhaal. Ondernemen is topsport in teamverband. Hierin maak ik altijd de vergelijking met het almachtige nationale rugby team van Nieuw Zeeland the All Blacks – je kunt al het talent van de wereld hebben, maar als die verschillende talenten niet samenwerken, dan kom je er niet. Met trots en het geloof dat er geen onmogelijkheden zijn, is de enige optie winnen. De drang om altijd beter te worden, zit diepgeworteld in onze cultuur. Ik ben er van overtuigd dat met onze energie, ambitie en authenticiteit we de komende jaren blijven winnen."

Casper Bannet
Chief Executive Officer

Download hier het interview van Casper in 'Uitzendscope'

Uitzendscope interview met Aethon CEO Casper Bannet

Behoefte aan hét talent van de toekomst? Let's meet!

Werken bij de uitzendondernemer van het jaar? Let's meet!