UITDAGING: PROFESSIONALISERING VAN HET KCC

We hebben met een scan vastgesteld waar het KCC van Gemeente Gouda op dat moment stond. De daaruit volgende acties om onze doelen te behalen hebben we vervolgens uitgevoerd. Bijvoorbeeld: het schrijven van werkinstructies die tot voor kort misten. Met minimale uitleg gingen de Aethon’ers daarmee aan de slag.

Karel Baas:

Ik geef Aethon een

9

Daarom kies ik voor Aethon

Aethon’ers worden binnengehaald om door te groeien. Ze hebben vrijwel allemaal een steile leercurve. En stuk voor stuk hebben ze de benodigde competenties: samenwerken, klantgerichtheid, communicatievaardigheden, resultaat willen boeken en flexibiliteit.
Oud-Aethon’er Iris van Beusekom: “Meestal zijn ambtenaren ouder dan 50 jaar en vrouw. Met de Aethon erbij hebben we meer diversiteit in gender, afkomst en leeftijd. Meer diversiteit zorgt ervoor dat mensen meer rekening met elkaar houden en elkaar beter accepteren.”

RESULTAAT: BLIJVEN LEVEREN MET EEN POSITIEVE VIBE

In een turbulente periode hebben we het hoofd boven water gehouden: de telefoon bleef opgenomen worden en de balie bleef bezet. Daarnaast brachten de medewerkers van Aethon een positieve ‘vibe’ mee. Iris is een fantastisch voorbeeld. Ze heeft door haar competenties, frisse blik en door steeds haar mening te geven ervoor gezorgd dat ze opgemerkt werd. Ze zei zinnige dingen en er zit mojo in: motivatie en plezier.
Het bedrijf Aethon wacht niet af en levert. Als er klachten zijn, wordt het meteen opgepakt en kijken ze er serieus naar.

Direct capaciteit aanvragen

Vraag Karel Baas naar onze aanpak

WIJ BRENGEN U GRAAG MET HEM IN CONTACT, BEL:

088 035 1500

Zo werken wij samen

Om tot een goede samenwerking te komen doorlopen wij doorgaans acht processtappen.

Lees verder