Uitdaging: Piek- en ziekmomenten

De ambtelijke organisaties van de gemeenten IJsselstein en Montfoort zijn begin september 2013 samengevoegd. Om onze organisatie op piek- en ziekmomenten te ondersteunen werken wij met een flexibele schil. In Aethon vonden wij een partner die snapt wie wij zijn, wat onze uitdaging is en hoe wij het zien en willen. Het concept van het duurzaam laten instromen van jong talent spreekt ons erg aan. Het is een enorme verrijking voor ons team.

Mireille Sluis:

Ik geef Aethon een

9

Daarom kies ik voor Aethon

Aethon’ers worden binnengehaald om door te groeien. Ze hebben vrijwel allemaal een steile leercurve. En stuk voor stuk hebben ze de benodigde competenties: samenwerken, klantgerichtheid, communicatievaardigheden, resultaat willen boeken en flexibiliteit.
Oud-Aethon’er Iris van Beusekom: “Meestal zijn ambtenaren ouder dan 50 jaar en vrouw. Met de Aethon erbij hebben we meer diversiteit in gender, afkomst en leeftijd. Meer diversiteit zorgt ervoor dat mensen meer rekening met elkaar houden en elkaar beter accepteren.”

Resultaat: Geheel ontzorgd

In een turbulente periode hebben we het hoofd boven water gehouden: de telefoon bleef opgenomen worden en de balie bleef bezet. Daarnaast brachten de medewerkers van Aethon een positieve ‘vibe’ mee. Iris is een fantastisch voorbeeld. Ze heeft door haar competenties, frisse blik en door steeds haar mening te geven ervoor gezorgd dat ze opgemerkt werd. Ze zei zinnige dingen en er zit mojo in: motivatie en plezier.
Het bedrijf Aethon wacht niet af en levert. Als er klachten zijn, wordt het meteen opgepakt en kijken ze er serieus naar.

Direct capaciteit aanvragen

Vraag Mireille Sluis naar onze aanpak

WIJ BRENGEN U GRAAG MET HAAR IN CONTACT, BEL:

088 035 1500

Zo werken wij samen

Om tot een goede samenwerking te komen doorlopen wij doorgaans acht processtappen.

Lees verder