Aethon

Talent in goede banen leiden, dat is wat we doen. We dagen talent uit, leiden op en bieden de leukste (bij)banen. We kennen en begrijpen onze klanten en vullen elke dag opnieuw hun vaste formatie aan met onze flexibel inzetbare en startklare studenten en young professionals.

Direct contact

  

 

12,5 jaar Aethon

Al 12,5 jaar lang helpt Aethon werkgevers én talenten verder te komen met haar frisse kijk op flexibele arbeid. In het afgelopen decennium is Aethon uitgegroeid van een Rotterdams studenten chauffeursbedrijf tot een volwassen dienstverlener in de uitzendbranche. Een terugblik op de afgelopen 12,5 jaar:

2005

We beginnen een studenten chauffeursbedrijf en we gaan het beter doen dan de reeds bestaande bedrijven. Aethon wordt geboren op 10 augustus. We kiezen voor een naam die begint met een A, zodat we altijd bovenaan staan. En Latijn klinkt goed. We werken vanuit huis tot het niet meer kan.

2006

We openen ons eerste kantoor (25m²) op de Rodezand in het centrum van Rotterdam, en nemen onze eerste medewerker voor op kantoor aan.

2007

Opening regionaal satellietkantoor in Maastricht voor de sollicitaties en trainingen.

2008

Onze eerste echte grote aanvraag. 400 chauffeurs inzetten tijdens de Kerstdagen. Even zweten, maar het lukt! We verhuizen van de Rodezand naar de Honingerdijk in Rotterdam, vlakbij de universiteit. Ruim 60m² meer dan ons eerste kantoor. Binnen drie maanden zit het kantoor vol en groeien we uit onze voegen. Helaas hebben we een contract voor twee jaar getekend. Goed nieuws: onderzoek van studenten van de Erasmus Universiteit wijst uit dat Aethon het snelst levert van alle chauffeursbedrijven in Nederland.

2009

Op 23 oktober wordt Aethon Publica geboren, onze dienstverlening voor de overheid. Aethon biedt meerwaarde aan studenten tijdens de studie en brengt gemeenten in contact met de professionals van de toekomst. We betrekken tijdelijk een kantoor op de Herengracht in Amsterdam. Wel centraal, maar veel te lastig met parkeren! Even later volgt de officiële opening van ons tweede kantoor, ditmaal in Diemen. Het kantoor wordt bezet door 12 man. We bepalen onze koers: we willen meerwaarde bieden aan de loopbaan van onze medewerkers en met doordachte concepten ook waarde toevoegen aan onze opdrachtgevers. We verbreden dit jaar ook onze chauffeursdienstverlening met het leveren aan de zorgvervoersmarkt.

2010

Verhuizing van de Honingerdijk naar een prachtig oud bankgebouw aan de Prins Hendrikkade, op het charmante Noordereiland in Rotterdam. We sluiten een landelijke raamovereenkomst met de grootste vervoerder over de weg van Nederland. Aethon Publica groeit naar 140 gemeenten.

2011

Op 22 maart wordt Aethon Zorgt geboren. Onze nieuwste tak van sport gericht op de gezondheidszorg. Ook hier bieden we meerwaarde aan studenten tijdens de studie en brengen we zorginstellingen in contact met de professionals van de toekomst.

2012

Aethon Publica bedient inmiddels ruim 220 gemeenten. Dit is meer dan de helft van alle gemeenten in Nederland. We doen ons werk met 35 medewerkers op kantoor, en hebben 1.200 talenten aan het werk buiten de deur.

2013

We behalen het NEN 4400-1 certificaat en zijn daar trots op! We zijn een erkend leerbedrijf. We nemen marketing- en reclamebureau Merktuig in de arm. Zij helpen ons aan een volledig nieuwe uitstraling en ontwikkelen strategische marketingcampagnes. We zijn nummer 50 in de Flexlijst van 2012. Op naar de top 15. Aethon Zorgt is meer dan verdubbeld in omzet. We sluiten een landelijk convenant met het UWV. We winnen de gouden FD Gazellen Award! Weer uitbreiden, we openen ons vierde kantoor. Kantoor Rijswijk is gelegen langs de snelweg A4-A13 met ons logo groot op het dak. We openen eind december.

2014

We starten het initiatief ’In Hart en Nieren’. In april en september vinden de nationale collecteweken plaats van de Hart- en Nierstichting. Aethon wil de goede doelen steunen en een steentje bijdragen en daarom collecteren we mee! 

We zijn wederom FD Gazelle en zijn daarnaast genomineerd voor de High Growth Awards 2014. In oktober wordt Geneeskundebaan.nl overgenomen om onze strategische positie in de zorg te versterken. Om ons nog beter te kunnen focussen op de hardst groeiende takken binnen Aethon (overheid en zorg), verkoopt Aethon in november haar privechauffeurstak aan Mobiliteitsdiensten Nederland. Zij zullen het merk Aethon blijven voeren, maar dan onder de volledige naam Aethon Chauffeursservice inclusief onze huisstijl. 

2015

Aethon bestaat 10 jaar! Het hele jaar staat in het teken van dit jubileum. In augustus gaat het hele bedrijf een weekend naar Parijs om het 10 jarig bestaan te vieren. Onze groei zet ondertussen door en Aethon slaat een flinke interne professionalisatieslag.

2016

Aethon zet haar groei voort en opent kantoren in Eindhoven en Zwolle. Naast studiegerelateerde bijbanen wil Aethon studenten en young professionals meer kansen bieden om te kunnen doorontwikkelen. Aethon start verschillende traineeships in de (semi-)publieke sector en in de zorg. In december 2016 treedt de 100e stafmedewerker in dienst en zijn er landelijk meer dan 2500 talenten voor Aethon aan het werk.

2017

Met COO Arjan de Vries komt er meer expertise in detachering. En meer aandacht voor een toekomstbestendige organisatie. Een investering van Mentha Capital gaat deze groeiambities ondersteunen en versnellen. Schaalvergroting dus, zowel qua kantoorruimte, als qua talent- en dienstenaanbod. Bijvoorbeeld de goed ontvangen traineeships in de zorg en bij de (semi-)overheid: meer stabiliteit voor talent en opdrachtgever.

De extra werkvloer in Rijswijk wordt trots verwelkomd. Net als de vijfde FD Gazelle op rij en de titel Uitzendondernemer van het Jaar!

2018

Niet alleen de verhuizing naar een groter pand in Zwolle, maar ook het twaalf-en-een-half-jarig jubileum wordt grandioos gevierd. Een vurig feest en een vurige ambitie om lol en verschil te blijven maken laten zien hoe treffend het was om het bedrijf vernoemen naar een mythologisch paard dat vlammend langs de hemel schiet. In het najaar van 2018 viert Aethon dat het voor de zesde keer behoort tot het rijtje snelst groeiende bedrijven van Nederland.

Onze werkwijze

Op zogenaamde ‘piek- en ziekmomenten’ wilt u snel kunnen beschikken over extra capaciteit. Juist daar ligt onze kracht. Aethon is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar en garandeert de levering van de juiste mensen binnen 4 uur.

Lees meer

Ons DNA

Talent in goede banen leiden, dat is wat we doen. We dagen talent uit, leiden op en bieden de leukste (bij)banen. We kennen en begrijpen onze klanten en vullen dagelijks hun vaste formatie aan met onze flexibel inzetbare en startklare studenten en young professionals.

Lees meer