Uitdaging: Flexibiliteit in balans

Vanaf september 2011 hebben we veel verbeteringen doorgevoerd in ons KCC. Ook een nieuwe telefooncentrale was hiervan onderdeel. In onze professionaliseringslag die we maakten werd ook duidelijk dat we meer balans wilden in het werken met een vaste en een flexibele schil. We kwamen in contact met Aethon die ons vertelde over het flexibele concept van hoogopgeleide mensen. Dat was zo interessant dat we het zijn gaan proberen.

Boemaars:

Ik geef Aethon een

9

Daarom kies ik voor Aethon

Aethon levert medewerkers met een berg energie en levert vanaf het begin aan perfect werk af. Dat ze werken met hoogopgeleide mensen merk je direct. Aethon DNA kenmerkt zich door klantvriendelijkheid en leergierigheid. Stuk voor stuk prettige mensen. We werken met een vaste pool van mensen die passen bij onze gemeente. Wat ik belangrijk vind is dat de mensen de systemen kennen en de weg kennen als ze er niet uitkomen. Daar wordt goed op gelet door onze regiomanager. We plannen zo’n 6 weken vooruit en overleggen over waar knelpunten liggen en hoe Aethon kan bijdragen aan de oplossing.

Resultaat: Aanstekelijke leergierigheid

Aethon stelt ons in staat echt flexibel te organiseren en verstandig om te gaan met ziekte en piekbelasting. Ik kan met de inzet van Aethon voldoen aan de servicenormen. Maar dat is het niet alleen. De leergierigheid van de mensen werkt aanstekelijk. Medewerkers van Aethon komen op gepaste momenten met concrete verbetervoorstellen. Zo merk ik een enorme winst in onze multikanaal aanpak. De jonge mensen leren ons bijvoorbeeld hoe het werkt op social media en helpen ons daarmee echt vooruit. De positieve insteek heeft ook een positief effect op mijn vaste ploeg. 

Direct capaciteit aanvragen

Vraag Boemaars naar onze aanpak

WIJ BRENGEN U GRAAG MET HAAR IN CONTACT, BEL:

088 035 1500

Zo werken wij samen

Om tot een goede samenwerking te komen doorlopen wij doorgaans acht processtappen.

Lees verder