Werkdruk verpleegkundigen onveranderd hoog

Wie net als Aethon al jaren in de zorg actief is, realiseert zich dat in de zorg verandering de enige constante is. Verandering van wetgeving, financiering, zorgvraag, consumentengedrag en maatschappelijke opvattingen over kosten en opbrengsten; het zijn de ingrediënten die er voor zorgen dat zorgaanbieders zich continu dienen aan te passen.

Aethon sprak met ruim 500 verpleegkundigen en stelden hen vragen rondom werkdruk, werkbeleving en het werken met flexibel inzetbare krachten. In een beknopte verslag presenteren wij de antwoorden die het waard zijn om te delen. Niet bedoeld om de diverse en complexe typen werkdruk te duiden of als wetenschappelijke onderbouwing van de psychosociale arbeidsbelasting, maar als blijvende ‘thermometer’ bij het optimaliseren van een goed functionerende en flexibele zorgformatie.


LAAT HIER UW GEGEVENS ACHTER EN ONTVANG EEN EXEMPLAAR VIA E-MAIL

Aethon is zeer nauw betrokken bij de personele ontwikkelingen in de zorgsector en bruist van de ideeën om zorgafdelingen en zorgteams flexibeler te maken. De medewerkers in de zorg en hun cliënten verdienen het dat wij blijvend nadenken over hoe wij de organisatie en de bedrijfsvoering van de zorg elke dag beter maken.