SEDA LEERT MEER DAN ALLEEN RECHTEN

Hoe gaat het er in de praktijk aan toe bij een woningcorporatie? Seda vertelt waar ze werkt, wat ze leert en wat ze graag meeneemt naar een volgende baan.

Hallo! Ik ben Seda Abgarian, 25 jaar en ik woon in Leidschendam. Dit jaar heb ik mijn bachelor Rechtsgeleerdheid behaald en volg ik nu de master Civiel Recht in Leiden.

Naast mijn studie werk ik via Aethon bij twee woningcorporaties in Leiderdorp en Katwijk. Na het behalen van mijn Master wil ik graag aan de slag als advocaat-stagiaire of als buitengriffier bij een gerechtelijke instantie.

Het werk bij de woningcorporaties leert mij communiceren met verschillende mensen. Er kunnen zich allerlei uitdagingen voordoen waarbij jij je moet aanpassen aan iemand, de wensen van die persoon en het vinden van een gepaste oplossing. Op deze manier ontwikkel ik mijn communicatieve vaardigheden, die ik in de toekomst goed kan gebruiken!

Door mijn werkervaring in een advocatenkantoor heb ik geleerd om snel te schakelen en informatie snel op te slaan. Dit zijn vaardigheden die ik nu op de werkvloer kan inzetten. Ook heb ik geleerd om zelfstandig en hard te werken. Deze kennis en vaardigheden blijf ik verder ontwikkelen bij de woningcorporaties. Het zijn competenties die je bij elke willekeurige baan nodig zult hebben.

Ik heb er nooit bij stilgestaan om aan de slag te gaan bij een woningcorporatie. Nu ik er werk, merk ik hoe fijn de sfeer is en hoe de collega’s met elkaar omgaan. Iedereen is ontzettend behulpzaam waardoor je altijd al je vragen kunt stellen zonder je rot te voelen. Door iedere dag ook zelf een stukje gezelligheid mee te nemen wordt het werk aangenamer en doe je het met veel meer plezier!