De eerste stap na de studie

En… weet jij al wat je na je studie wil? Maaike (26 jaar) wist het wel. Zij is Trainee Verpleegkunde (niveau 5). Via Aethon werkt ze in die functie als kwaliteitsverpleegkundige bij Archipel Zorggroep in Eindhoven.

Hoi Maaike! Je volgt het Traineeship Verpleegkunde. Waarom heb je hiervoor opgegeven?
Omdat ik hierdoor werkervaring kan opdoen in de ouderenzorg én een tweejarige opleiding kan volgen om mijzelf te blijven ontwikkelen. In de zorgsector zijn er namelijk voortdurend nieuwe methoden waar ik van op de hoogte wil blijven. Ook wil ik graag bijdragen aan de kwaliteitsslag die in de ouderenzorg nodig is.

Hoe bevalt het tot nu toe?
Het traineeship is een enorme aanvulling op mijn ontwikkeling als professional binnen de ouderenzorg en draagt daarnaast bij aan mijn ontwikkeling als verpleegkundige.

Vind je dat er voldoende aandacht is voor jouw persoonlijke ontwikkeling?
Het lesprogramma van Breederode Hogeschool is zo opgebouwd dat er een module volledig gewijd is aan onze persoonlijke ontwikkeling. Zo komen onder meer intervisie, communicatie, reflectie en een persoonlijk ontwikkelplan aan bod. Deze module loopt door het hele opleidingstraject heen. De komende tijd staat mijn persoonlijke ontwikkeling dus behoorlijk centraal.

Heb je misschien al nieuwe ideeën opgedaan over hoe de zorg beter geregeld kan worden?
Het zijn geen nieuwe ideeën, maar wel enorm belangrijke: door het tijdig ontdekken van problemen of complicaties (vroegsignalering, heet dat) zouden kwetsbare ouderen met de juiste zorg langer thuis kunnen blijven wonen, en kunnen zo hoge kosten bespaard worden.

Er zou ook gekeken kunnen worden naar hoe de zorg efficiënter ingezet kan worden. En wat mij betreft mag er wat meer aandacht besteed worden aan eenzame ouderen.

Weet je al waar je over vijf jaar wilt staan?
Ik zou ooit graag de master Nurse Practitioner willen volgen en ook de opleiding Palliatieve Zorg lijkt mij erg interessant. Ik ben breed geïnteresseerd en de komende tijd wil ik al die interesses meer specificeren, zodat ik hier na het traineeship een keuze uit kan maken.

Ken jij mensen die een Traineeship Verpleegkunde wel zien zitten? Stuur hen dan naar deze pagina, waar ze contact met ons kunnen opnemen.