Uitdaging: doorontwikkeling van het KCC

Ik ben met Aethon in aanraking gekomen op een regiocongres van de NVVB in Assen. Het idee om jonge hoogopgeleide mensen in te zetten bij het KCC is mij altijd bijgebleven. Toen ik in Winsum aan de slag ben gegaan als Teamhoofd KCC om het KCC verder door te ontwikkelen, heb ik dan ook direct contact gezocht met Aethon. Er kwam budget beschikbaar doordat er een aantal medewerkers uitvielen door ziekte. Wat ons met name aanspreekt in Aethon, is dat zij dienstverlening als een vak ziet en zich primair richt op het werk bij het KCC.

John Matahelumual:

Ik geef Aethon een

9

Daarom Aethon

Medewerkers  van Aethon hebben vaak al ervaring opgedaan bij buurtgemeenten en juist dat vonden wij in de doorontwikkeling van ons KCC erg interessant. Ze komen met een frisse blik en kunnen vergelijken met andere gemeenten. Zij helpen ons dan ook om het meest ideale KCC te kunnen vormgeven. Omdat het lastig is voor jong talent om in de publieke sector aan de slag te gaan, vinden wij het daarnaast fijn om een steentje bij te dragen en de talenten van Aethon te helpen aan relevante werkervaring.

Resultaat: Snelle levering bij onderbezetting

Aethon is in staat om zeer snel te leveren als er sprake is van onderbezetting.  Daarnaast biedt de komst van Aethon onze vaste medewerkers de ruimte om door te ontwikkelen en ze te ontlasten van hun KCC werkzaamheden. Medewerkers van Aethon worden dan ook zeer positief ontvangen op de afdeling. Het niveau van de medewerkers is dermate hoog dat zij binnen afzienbare tijd processen en materie eigen maken. Tellen we daar het fijne contact bij op dat ik heb met het accountmanagement en de planning van Aethon, dan kan ik onze samenwerking niet anders beoordelen dan met een 9.

Direct capaciteit aanvragen

Vraag John naar onze aanpak

WIJ BRENGEN U GRAAG MET HEM IN CONTACT, BEL:

088 035 1500

Zo werken wij samen

Om tot een goede samenwerking te komen doorlopen wij doorgaans acht processtappen.

Lees verder