AETHON ♥ SAMANTHA ♥ DE ZELLINGEN

Hoe vaak krijg je nou de kans om écht even kennis te maken? Om elkaar alles te vragen? Hoeveel tijd is daarvoor in de zorg? Niet veel. Daarom deze supersnelle speeddate!

>>>> Samantha (medewerker Aethon) ♥ Bianca (zorginstelling De Zellingen) <<<<

Zijn jullie blij met ons als collega’s?
We zijn erg tevreden. De medewerkers van Aethon geven ons de helpende hand die we nodig hebben. Dat is voor ons en onze cliënten erg fijn. We hebben daardoor meer tijd voor de ingewikkelde zaken die anders blijven liggen.

Wat voor geluiden horen jullie van cliënten over de medewerkers van Aethon?
Collega’s en cliënten zien dat je enthousiast en betrouwbaar bent en daar hebben we behoefte aan in de zorg. We kunnen op je rekenen en onze vertrouwensband groeit bij elke dienst.

Heb je nog andere tips voor mij als jonge zorgverlener?
Blijf vooral goede ideeën en informatie met ons delen. Geef ons ook tips. Juist omdat je nog midden in je studie zit, zul je informatie krijgen waar wij ook van kunnen leren. Wij staan zeker open voor vernieuwende ideeën!


>>>> Bianca ♥ Samantha <<<<

Hoe vind je het werken bij ons?
Ik vind het erg leuk op deze afdeling. Collega’s helpen me als ik vragen heb en ik voel me onderdeel van het team.

Voel je je een beetje welkom?
Absoluut. Op deze afdeling gaan we allemaal heel collegiaal met elkaar om. Ik hoor gelukkig ook vaak dat ze tevreden over me zijn.

Wat zou je graag willen leren?
Ik zou graag wat complexere handelingen willen leren bij De Zellingen. Fijn dat jullie ervoor open staan om mij iets te leren, wanneer ik dat aangeef

Wat zou je graag willen verbeteren?
Ik beschik door mijn opleiding over steeds meer kennis binnen de zorg. Goed om in dit interview te horen dat ze bij De Zellingen openstaan voor mijn tips en ideeën.


>>>> Susanne (Talentmanager Aethon) ♥ Bianca <<<<

Waarvoor worden Aethon-talenten ingezet in jullie organisatie?
Vooral voor de basiszorg. Ze nemen ons werk uit handen zodat wij weer meer tijd hebben om de iets ingewikkeldere klussen op te pakken.

Wat kunnen Aethonners bij jullie leren? Welke competenties kunnen ze ontwikkelen?
Dat kan van alles zijn. Als een medewerker aangeeft iets te willen leren, geven wij de medewerker daarvoor extra tijd en aandacht.

Zie je bij onze medewerkers vaardigheden of eigenschappen die eruit springen, bijvoorbeeld omdat ze jong zijn, of vers uit de schoolbanken?
We zien veel mogelijkheden om potentie te ontwikkelen binnen de zorg. We willen medewerkers van Aethon graag helpen ontwikkelen. Dus laat jezelf zien en horen en zorg voor je eigen ontwikkeling binnen de zorg!

Wat vind je fijn aan Aethon?
Zij geven ons verlichting in het team en zorgen ervoor dat we extra tijd hebben voor de cliënten. En die zijn natuurlijk het belangrijkste: onze cliënten!