"Sinds ik bij Aethon werk, heb ik een intrinsieke drive om me als persoon te ontwikkelen."

Hoi! Ik ben Antoine, 26 jaar en samenwonend in Den Haag, met mijn vriendin Daisy en kat Luis. Mijn favoriete sport is korfbal en ik eet het liefst Vitello Tonato.

Wat deed je in je leven vóór Aethon?

Ik heb Psychologie gestudeerd in Leiden en heb me aan de UvA gespecialiseerd in Sport- en prestatiepsychologie. Voor ik in december 2017 bij Aethon ging werken, heb ik samen met mijn broer een bedrijfje in de sales gehad. Ook ben ik nog ruim een half jaar manager geweest in een bioscoop.

Wat is een geheim van een perfecte Vitello Tonnato?
Als je denkt dat de saus glad genoeg is, is ‘ie dat nog niet. Doe de saus zo lang mogelijk in de blender! 

Wat houdt de functie Talentmanager in?
Je bent leidinggevende van de Aethon-medewerkers die bij zorginstellingen werken. Ook ben je voor zorginstellingen het aanspreekpunt, wanneer zij iets willen bespreken over de medewerkers. Zo vorm je eigenlijk de schakel tussen medewerkers, zorginstellingen en Aethon. In iedere situatie probeer je de belangen van deze drie zo goed mogelijk in ogenschouw te houden.

Waarom ben jij voor deze functie gegaan?
Ik zocht iets in het bedrijfsleven, waarbij ik jonge mensen kon begeleiden om zich optimaal te ontwikkelen op een bepaald vlak. De studenten die voor Aethon Zorg werken maken veelal de eerste stappen in het werkveld waar ze later terecht komen. De begeleiding die ik ze hierin kan geven, sprak me erg aan.  Blog_quote_testimonial_antoine_talent_manager_nieuw_website

Wat weet je over jouw ontwikkelmogelijkheden bij Aethon?
Ten eerste helpen trainingen ons ontwikkelen binnen de functie. Daarnaast zijn er doorgroeimogelijkheden binnen het bedrijf. Aethon groeit snel. Hierdoor zullen er op termijn ook meer Talentmanagers worden aangenomen, waardoor ik Senior Talentmanager zou kunnen worden, verantwoordelijk voor de nieuwere Talentmanagers.

Daarnaast krijgt de functie steeds meer vorm. Zo gaan we met zijn allen steeds vaker de deur uit, waardoor je ook ervaring opdoet met klantcontact. Op die manier wordt de stap naar Accountmanager kleiner.

Wat maakt Aethon voor jou bijzonder, als werkplek?
Ik vind het bijzonder om in een bedrijf te werken dat zo snel groeit als Aethon. Hierdoor moeten we met elkaar steeds opnieuw zoeken naar de beste manier om zaken in te regelen. Dat geeft ruimte om je eigen ideeën in te brengen.

Aethon wordt wild van ‘drive’ en draagt dit ook uit. Hoe draag jij dit over op jouw talenten?
Door ze de mogelijkheden te laten zien en te bieden om zich te ontwikkelen. Ik stel studenten niet alleen de vraag hoe het met ze gaat, maar zeker ook de vraag hoe we ze nog meer kunnen uitdagen op de werkvloer of op andere manieren.

Heb je ook iets aan jouw eigen Aethon-drive buiten je werk? Bij korfbal bijvoorbeeld?
Ja en dan vooral op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Sinds ik bij Aethon werk heb ik een intrinsieke drive om me als persoon te ontwikkelen. Vragen als “Waar sta ik voor”, “Waar wil ik naartoe” en “Wat wil ik bereiken” houden me bijvoorbeeld meer bezig dan voorheen.

Hoe zou je team jou omschrijven?
Ik denk dat ze me omschrijven als rustig, meedenkend, iemand met oog voor detail en als gangmaker bij feestjes en borrels!  

Welk Aethon-moment zal jou altijd bij blijven?
Het 12,5 jarig jubileumfeest op de SS Rotterdam zal me uiteraard bijblijven en dan vooral de vuurwerkshow.

Wat wil je graag nog leren en bereiken?
Ik wil graag leren om meer structuur in mijn werk aan te brengen. De eerste maanden waren vooral goed om de functie in de vingers te krijgen. Nu ik daar steeds meer grip op krijg, zou ik graag op het coachen en begeleiden van medewerkers willen inzetten. Bijvoorbeeld door workshops te geven.